"bijtgedrag"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Simba (Gast)

Simba is 15 weken hij "bijt" nogal graag. Als je hem wilt aaien bijt hij, als voorbijgangers hem willen aaien ook...als hij moe is en ligt dan kun je hem wel gewoon aaien. Wat moeten we hiermee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""bijtgedrag"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Afleren, bijten mag natuurlijk niet. Als hy het doet streng foei! zeggen.
Hij moet wel weten wie de baas is, en moet leren dat dat niet mag.
Heb je al aan een curssus gedacht?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

of heel hard au roepen

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Aaien is iets menselijks.

Minder laten aaien.
Áls je aait, dan van onderen (kin) en niet bovenop de kop.

Nu moet je weer aanleren dat aanraken leuk is (straks bij de dierenarts of trimmer wordt je hondje ook aangeraakt door vreemden).
Dus voertjes in de ene hand en met de andere hand aaien.
Af en toe geef je dan een voertje.

Groetjes Marit

Simba (Gast)

ja marit ik denk idd dat het hondje een slechte associatie heeft met aaien plus het is gewoon een dominante rakker die graag wilt bepalen! Bovenop zijn koppie vindt hij daarom ook al minder leuk, op zijn borst gaat beter...ik maak me gewoon soms zorgen...

En ja vanaf volg wk cursus.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hoi, een klein hondje, een grote hand die op je af komt.
Zou ik bang van worden, weg met die hand, HAP!
Dit hoor je vaker.
Gewoon liever niet op kopje aaien, maar onder de kop.

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

Hmmm... ik kies er liever voor om hond te laten wennen om aaien als prettig te ervaren. Zowel onder de kin als op de kop. Een hond moet leren dat jij de baas ben, als hij naar je zou happen op latere leeftijd, dan betekent het dat jij niet hoger in rang ben. Dominant gedrag t.o.v. mensen is sowieso iets wat je moet vermijden.
Stel dat een kind je hond aait op zijn hoofd en hapt... wat doe je dan? Of bij het wassen/douchen van de hond...altijd bovenkant van zijn hoofd vermijden? ;-)

Mijn hond is nu +9 maanden en hapte ook erg veel naar handen die bij hem kwamen. Gewoon speeltje in zijn mond stoppen en aaien. Desnoods een snoepje bij hem houden, maar zorg er voor dat hij het accepteert dat jij de baas bent. Je moet niet over je heen laten lopen. Ik weet niet wat Simba voor hondje is? Ras ?


honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Naar mijn idee heeft het ook alles te maken met dominant gedrag!

Simba is een kruising tussen een boeren fox en een schipperke!

Wanneer is uw hond hiermee gestopt?

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Vijftien weken en bijterig? Maak je maar geeen zorgen, dit is gewoon puppie gedrag. Zo gaan pups ook met elkaar om. Ze moeten nog leren dat het jullie pijn kan doen (pups hebben in tegenstelling met jullie een vachtje)
Als pups (te) opgewonden worden worden ze meer bijterig. Ook als ze moe zijn. Dus als het te erg wordt een time out geven. Ook verbieden door op hoge toon au te zeggen en hem verder negeren.Verder veel speeltjes aan bieden waar hij in bijten mag en het knuffelen iets beperken, want dan raakt hij vast door het dolle heen

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

@ Kevin

Helemaal met je eens, zeker goed dat je dat v.w.b. kinderen even aanhaalt.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Inderdaad, volgens mij is het heel normaal voor een puppy om te happen. Het ene pupje doet het meer dan de ander. Wordt niet boos, dan bereik je vaak het tegenovergestelde: je pup vindt het dan helemaal niet meer leuk om aangeraakt te worden. Au roepen is goed, maar onze pup vond dat alleen maar spannend. Gewoon weglopen en negeren en als ze achter je aan rent om verder te happen, in de bench zetten en negeren. Houd dit een poos vol en de lol is er snel af.

Op de kop aaien vindt de ene hond heeeeeerlijk (onze Puzzle) en de andere hond vindt het irritant (onze Pim). Pim vindt het wel lekker om achter z'n oor gekroeld te worden als hij slaperig is. Als Simba dat ook vindt, doe je dat toch gewoon?

Op straat wil ik niet dat iedereen maar mijn honden aait. Het is namelijk ook lastig je hond netjes aan de riem te laten lopen als ze steeds geaaid worden. Ze worden dan namelijk beloond voor het trekken aan de lijn.

Gewoon even volhouden en maak je geen zorgen. Volgens mij heeft iedereen de eerste weken de schrammen op de handen gehad ;-)

honden page profiel tobyketobyke

honden foto van tobyke

Sjee, ik schrik al van die eerste reacties. Afleren, dominant...
Pupje is 15 weken, gaat ongeveer NU wisselen, allesn kriebelt in die bek en ze happen nu eenmaal veel met die babytandjes. Dat moet je gewoon gaan sturen. Laten weten wanneer je er niet van gediend bent. Inderdaad, roep dan maar AU. Een pup weet niet dat mensen nu eenmaal veel gevoeliger zijn dan soortgenootjes waar ze lekker veel harder in kunnen happen. Au, meteen stoppen met aandacht aan je hond besteden en weglopen. Of geef je pup een alternatief in zjin bekkie. HAP, NEE en dan een flosje in die bek stoppen waar ie zo hard in mag happen als ie wil. En bij kinderen gewoon even uitleggen dat het een pup is die kan happen als je hem aait.
Dat gaat wel weer voorbij, over een paar weekjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over ""bijtgedrag"" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^